Search
  • Ton Bongers

(On)gelukkig huwelijk?

Er zijn twee zaken die we op werkgebied graag vermijden. De eerste is het ervaren van werkdruk (stress) en de tweede is het maken van fouten. Vaak gaan stress en het maken van fouten gepaard met elkaar en daar is vaker sprake van dan ons lief is. Stress zorgt ervoor dat er fouten gemaakt worden en dit kan resulteren in calamiteiten die ons nog meer stress opleveren.

Afijn, belangrijker is het te weten hoe we om moeten gaan met dergelijke zaken. Hoe kunnen we personen blootstellen aan stressvolle situaties of inzicht geven in de consequenties van menselijke fouten, zodat ze ervan kunnen leren en vervolgens beter op kunnen inspelen.

Een virtuele simulatie maakt het mogelijk om stress op te wekken en kan een gebruiker laten inzien wat er gebeurt bij foutief menselijk handelen. Met deze leerapplicatie wordt juist resultaat geboekt bij het opwekken van stress en maken van fouten. In een virtuele wereld wordt van de gebruiker verlangd dat ze een kritieke situatie correct afhandelen terwijl ze onder druk staan (stress) door het aanwezige gevaar of gebrek aan tijd. Daarnaast kan in een virtuele simulatie getoond worden wat de gevolgen zijn als er niet goed gehandeld wordt of teveel tijd genomen wordt. Deze beelden maken veel impact, waardoor u in praktijk betere resultaten zal boeken omtrent veiligheid.

Kort samengevat kunt u met een virtuele simulatie resultaat boeken doordat gebruikers leren beter om te gaan met stressvolle situaties. Daarnaast mag men in een simulatie fouten maken bij het uitvoeren van een handeling, zodat er juist van geleerd kan worden.

#BlueTea #Stress #Fouten #Leren

0 views0 comments

Recent Posts

See All