Search
  • Ton Bongers

Met het LIOF naar de Hannover Messe

Afgelopen week organiseerde het Limburgs Instituut voor Ontwikkeling en Financiering (LIOF) een tweedaagse busreis naar de Hannover Messe. BlueTea nam deel en vertrok op 2 april vanuit Venlo naar de beurs, die geheel in het teken van Industrie 4.0 stond. Bedrijven vanuit de hele wereld toonden innovaties om de volgende industriële revolutie een feit te kunnen maken.

Een hoogtepunt van de beurs was een voorvertoning van het 5g netwerk, dat momenteel door Ericsson voor de Europese markt ontwikkeld wordt. Het nieuwe netwerk kan ontzettend veel informatie per seconde verwerken en biedt nieuwe mogelijkheden voor een groot aantal futuristische toepassingen, zoals verdere ontwikkeling voor ‘the internet of things’ en zelfrijdende auto’s.

 
 

De tweede dag van de reis werd voortgezet in Münster. Een bezoek aan de Digi Hub resulteerde in een frisse blik op het implementeren van Industrie 4.0 in het bedrijfsleven. De aanwezigheid van de NRW bank, de Duitse variant van het LIOF voor Nordrhein-Westfalen, resulteerde in een waardevolle vermenging van Duitse en Nederlandse bedrijven.

BlueTea heeft de twee dagen als zeer interessant ervaren en vond de locaties uitstekend om te netwerken met bedrijven die zich bezig houden met innovatie.

 

#netwerken #messe #lios #Innovatie #BlueTea

3 views0 comments

Recent Posts

See All