Search
  • Ton Bongers

Leerrendement!

Simulated Training = uitermate geschikt voor een geleidelijke overgang van theorie naar praktijk Best lastig toch, om datgene wat u in de handleiding van 88 pagina’s heeft gelezen over het werken aan de machine in praktijk moet uitvoeren? Medewerkers krijgen bij Simulated Training meer feeling hoe handelingen in praktijk uitgevoerd moeten worden door ze daadwerkelijk te doen. In een Simulated Training voert uw medewerker alle stappen van een proces uit in een virtuele omgeving. Zo ziet men exact wat er moet gebeuren, hoe het gedaan moet worden en tevens krijgt men feedback als het werk niet naar behoren wordt uitgevoerd.

Simulated Training = een virtuele en herkenbare kopie van de echte werkomgeving Vergelijk het met games waaronder GTA of Warcraft, maar dan voor serieuze leerdoelen. Uw echte werkomgeving wordt nagebootst in een simulatie of serious game en toont werksituaties of –processen zoals ze in de werkelijke praktijk uitgevoerd behoren te worden.

Simulated Training = In veel minder tijd, veel meer leren Een handleiding of werkinstructie van 88 pagina’s lezen, neemt al snel een dagdeel in beslag. Hoeveel informatie je onthoudt, is weer een andere kwestie. Een Simulated Training daarentegen duurt vrijwel net zo lang als het uitvoeren van de handeling in praktijk. Je doet namelijk exact hetzelfde, alleen dan via de smartphone, tablet, PC of mogelijk met een virtuele bril. Duurt het procedureel opstarten van een machine normaal gesproken 10 minuten? Dan zal de Simulated Training ook ongeveer 10 minuten in beslag nemen.

Simulated Training = altijd en overal beschikbaar dus ook thuis en ‘s avonds Een Simulated Training is geschikt voor smartphone, tablet, PC of kan uitgevoerd worden met een virtuele bril. Dit maakt dat de informatie altijd en overal beschikbaar is. Je bent niet afhankelijk van een trainingslocatie en kunt zelf bepalen wanneer je tijd hebt voor het doorlopen van de simulatie of serious game.

Simulated Training = 100% veilig, 100% realiseerbaar en er gaat 100% zeker niets stuk Het trainen van veiligheid is vaak lastig te realiseren. U gaat uiteraard geen brand stichten om een training zo realistisch mogelijk te laten lijken. Toch hebt u de brand wel nodig, want uw medewerkers moeten onder druk snel en vakkundig kunnen handelen. In een Simulated Training kan gevaar (bijvoorbeeld zo’n brand) gesimuleerd worden en ervaart een medewerker tevens druk, omdat trainingsdoelstellingen behaald moeten worden binnen de tijd. Daarnaast is het trainen aan een machine of apparaat niet altijd haalbaar, omdat de productie door moet blijven lopen of er is maar één apparaat beschikbaar voor het trainen van meerdere medewerkers. Een Simulated Training neemt deze beperkingen voor uw organisatie weg en biedt toegevoegde waarde met betrekking tot effectief trainen.

#BlueTea #Leerrendement #Redenen

1 view0 comments

Recent Posts

See All