Search
  • Ton Bongers

Impossible of I’m possible?

In theorie is er geen verschil tussen theorie en praktijk; in de praktijk wel…

Mike is productieleider bij een papierfabriek. Afgelopen jaar is een nieuwe machine aangeschaft waarmee de organisatie sneller en efficiënter te werk kan gaan. Alle collega’s van zijn productielijn hebben klassikale training gehad waarin alle functionaliteiten van de machine uitvoerig besproken zijn. Inmiddels is de machine in gebruik genomen, maar Mike merkt dat er qua werkefficiëntie nog behoorlijk wat winst te behalen valt. Het valt hem op dat niet alle werkinstructies uit de training bekleefd zijn. Hierdoor gaat er regelmatig nog wat mis of wordt er omslachtig te werk gegaan.

Om dit probleem te verhelpen heeft Mike een leerplan gemaakt met praktijktrainingen- en toetsen, zodat iedere medewerker individueel getraind wordt in het gebruik van de machine. Om dit te kunnen realiseren zal de machine in totaal 4 werkdagen stil komen te liggen. Mike heeft zijn plan voorgelegd aan de directie, maar ondervindt daar weinig steun en begrip. De directie geeft als tegenargumenten dat het qua kosten niet wenselijk is om de productie stil te leggen en dat er al getraind is op het gebruik van de machine. Ondanks dat zijn plan tot meer werkefficiëntie zal leiden in de toekomst gaat het voorstel niet door. Hoe kan Simulated Training hier een rol in spelen?

  1. Een simulated training is een virtuele kopie van de echte praktijk. Echter is een simulated training altijd en overal beschikbaar in tegenstelling tot de echte praktijk.

  2. Een simulated training is geen vervanging voor de praktijktraining, maar biedt een nauw aansluitende voorbereiding op de echte praktijk. Zo kan men doelgerichter, bewuster en efficiënter te werk gaan tijdens een praktijktraining en komt de productiecapaciteit niet in gevaar.

  3. Het maken van fouten kan in een simulated training geen kwaad. Daarnaast kunnen in de training de gevolgen van fouten gesimuleerd worden. Middels directe feedback wordt de medewerker bijgestuurd in de simulated training en leert men het juiste pad te bewandelen.

#BlueTea #Leren #Theorie #Praktijk

0 views0 comments

Recent Posts

See All