Search
  • Ton Bongers

Doping voor cursisten?

Kunt u dan met een reep chocolade vol endorfine het leerrendement van uw medewerkers verhogen? Indirect wellicht, maar als dit inderdaad vastgesteld zou zijn waarom zou dan niet  in iedere bedrijfskantine verplicht een chocoladereep voorgeschreven worden? Inmiddels is wel gebleken dat endorfine bepalend is voor de mate waarin informatie wordt onthouden en fun ervaren wordt. Twee onderdelen die doorslaggevend zijn bij het trainen en opleiden van medewerkers en invloed uitoefenen op het leerrendement. Informatie onthouden is uiteraard het hoofddoel, maar hoe kan fun tot stand gebracht worden?

Dit effect kan direct teweeg gebracht worden door het toevoegen van spelelementen aan de leerstof, zoals in training simulaties- of games. Door deze spelelementen wordt de cursist steeds opnieuw uitgedaagd tot het behalen van betere resultaten en beloond na het goed uitvoeren van de betreffende taak. Deze prikkelende uitdaging resulteert automatisch in de aanmaak van endorfine bij de speler en heeft effect op:

  1. Persoonlijke betrokkenheid van de medewerker bij de organisatie

  2. Plezier en interactieve deelname tijdens de kennisoverdracht

  3. Beter opnemen en onthouden van de toegevoegde informatie

  4. Een nauwkeuriger beeld van de uitvoering in praktijk

  5. Verbetering van de algemene leerervaring

Wilt u uw medewerkers ook een flinke motivatieboost geven en daardoor een sterke en onvergetelijke ervaring tot stand brengen? Keep on gaming!

#BlueTea #Gamification #Inspiration

0 views0 comments

Recent Posts

See All