Search
  • Ton Bongers

De maand van… Ruud!

Als voormalig eigenaar van IT-bedrijf Stepco kwam ik veel in aanraking met nieuwe oplossingen omtrent hardware, maar ook de nieuwste ontwikkelingen op de softwaremarkt werden nauwgezet in de gaten gehouden voor één van de dochterbedrijven genaamd Schooldesk. Schooldesk verzorgt utility based IT oplossingen voor basisscholen en door één van deze projecten kwamen we in contact met Defensie en het Ministerie van Economische zaken. Zij zochten een oplossing voor het veilig uitrollen van simulatietrainingen met betrekking tot het Joint Strike Fighter programma en wilden graag MKB bedrijven hiervoor positioneren. Zo zijn we in de wereld van Virtual Maintenance Training terecht gekomen en werd een nieuw idee geboren: Het initieel bouwen van Virtual Maintenance Trainers en later het ontwikkelen van simulatietrainingen voor industriebedrijven gericht op leren in de praktijk (BlueTea!).

Als eigenaar ben ik verantwoordelijk voor het enthousiasmeren en triggeren van de markt. Virtual- en Augmented Reality zijn namelijk tools die veelal gezien worden als gadget met een hoog science fiction-gehalte, bijvoorbeeld voor een game of als marketinginstrument. Bij BlueTea zien we VR en AR als een middel waar je doelmatig wat mee kunt, namelijk het ontwikkelen van een effectieve leeroplossing!  Deze oplossing voor het trainen van medewerkers is relatief nieuw en daarom steek ik er veel tijd in om organisaties bewust te maken van de mogelijkheden. Als blijkt dat organisaties baat hebben bij de inzet van trainingssimulaties voor het invullen concrete leerbehoeftes wordt gezamenlijk gezocht naar een passende oplossing. Ik vertaal als het ware de behoefte van de klant naar een virtueel bouwbare applicatie.

Mijn week is dan ook gestuurd door afspraken die ik met bedrijven plan. Daarnaast geef ik regelmatig presentaties bij bedrijven of op beurzen en events. Mijn belangrijkste rol is dan ook het opbouwen en onderhouden van de relatie met de klant en markt en het volgen van technologische ontwikkelingen die weer voor nieuwe oplossingen kunnen zorgen. Daarnaast zorg ik ervoor dat bij de start van een nieuw project de overdracht tussen de klant en mijn projectmanagers vlekkeloos verloopt.

Momenteel gaat veel aandacht uit naar de ontwikkeling van Virtual Studio. Virtual Studio is een door BlueTea gebouwde portal waarin alle virtuele trainingen van een organisatie verzameld kunnen worden. De portal maakt organisaties veel minder afhankelijk van de de technologie, want zij kunnen zelf trainingen ontwikkelen en aanpassen rondom het aangeleverde, interactieve 3D-model. De portal bezit namelijk een grote hoeveelheid kant- en klare interactie functionaliteiten die men in de Lesson Creator met één druk op de knop zelf aan het model kan koppelen. Ook op het gebied van virtueel trainen wordt het dus steeds gemakkelijker voor bedrijven om zelfvoorzienend te werk gaan en hoeft minder geïnvesteerd te worden in losse projecten die extern uitbesteed worden. Mijn taak is om de nodige ondersteuning te bieden bij deze overgang. Mooie ontwikkelingen in een markt die volop in beweging is!

#BlueTea #Ruud #Dullens

0 views0 comments

Recent Posts

See All