top of page
Search
  • Writer's pictureTon Bongers

blueteaWORLD!

De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen op blueteaWORLD. 5 oktober was het eindelijk zo ver, het eerste Simulated Training Event vond plaats. In het Evoluon konden bezoekers zich verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen omtrent Simulated Training. Zo was er bij binnenkomst een Experience Ground opgebouwd waarop verschillende trainingsapplicaties gepresenteerd werden. Bezoekers konden op de Experience Ground zelf ervaren hoe een Simulated Training werkt. Tevens kon men de Oculus Rift en Hololens uitproberen.

Na de lunch startte het congres. Een vijftal inspirerende sprekers en onze enthousiaste dagvoorzitter Jos Eussen zorgden voor een inspirerende middag:

  1. Jos Arets daagde onze gasten uit om in actie te komen en mee te bouwen aan een nieuwe trainingstoekomst. Met zijn praktische 70:20:10 model wordt werken en leren slim met elkaar verbonden en 100% performance mogelijk.

  2. You can’t win, if you don’t play! Gamificiation expert Michiel van Eunen wist de bezoekers van blueteaWORLD op een indrukwekkende manier te prikkelen. In zijn verhaal bewees hij dat menselijk gedrag op positieve wijze te sturen is door spelprincipes en speltechnieken toe te passen in leeromgevingen.

  3. Paul Cornelissen gaf ons een kijkje achter de schermen omtrent de ontwikkeling van de Belron Way of Fitting game. Zijn openheid en persoonlijke verhaal over het ontwikkelen van een serious game werd erg gewaardeerd.

  4. Na de pauze ontdekten we nieuwe toepassingsmogelijkheden van draagbare devices en sensoren voor het trainen en opleiden van medewerkers in de dagelijkse zorgpraktijk. Stephan Jonas toonde aan dat deze apparaten niet alleen het persoonlijk welzijn van de mens veranderen, maar ook een nieuwe dimensie geven aan arbeidsgerelateerde activiteiten.

  5. Ruud Dullens sprak in zijn presentatie over Simulated Training en benadrukte onderwerpen, zoals de kracht van intrinsieke motivatie en de effectiviteit van kennisoverdracht bij het opzetten van trainingsdoelen.

Het congres werd afgesloten met de officiele lancering van BlueTea Virtual Studio. BlueTea Virtual Studio maakt de inzet van Simulated Trainingen flexibeler en gemakkelijker. Het online portaal is een totaalpakket waarin:

  1. Simulated Trainingen zelfstandig gebouwd kunnen worden

  2. Simulated Trainingen gefaciliteerd kunnen worden

  3. Resultaten van de Simulated Training gemeten kunnen worden

  4. Simulated Trainingen eenvoudig aangepast kunnen worden

Tijdens de netwerkborrel kon de dag nog eens nabesproken worden. Als dank voor hun komst ontvingen bezoekers een doosje blauwe thee en het managementboek “70:20:10 naar 100% performance” (waarvan Jos Arets medeauteur is). Wij kijken terug op een geslaagde en leerzame dag en verheugen ons op de volgende editie.

#BlueTea #blueteaWORLD #symposium

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page