top of page
Search
  • Writer's pictureTon Bongers

BlueTea brengt VR naar het Process Safety Congres

In Dordrecht werd gisteren het Process Safety Congres gehouden; een beurs gericht op veiligheid binnen de procesindustrie. Zo werd er gesproken over onderwerpen als het bouwen van veilige procesinstallaties en het implementeren van een veilige werkcultuur. Tevens waren er bekende namen aanwezig, waaronder André Kuipers (Astronaut), Hans-Peter Schildberg (BASF) en Dirk Roosendans (Total).

Ook BlueTea was deelnemer aan de beurs en demonstreerde gisteren SAFY, de interactieve veiligheidstraining die door BlueTea wordt ontwikkeld, in opdracht van SAFY B.V. De veiligheidsgame werd getoond in Virtual Reality, waardoor bezoekers de beursvloer even konden loslaten en tijdelijk werden getransporteerd naar een andere wereld, ontworpen op een zo hoog mogelijke echtheidsbeleving.

 
 

De beursdemonstratie was gefocust op de Lock out, Tag out, Try out (LoToTo) methodiek, die in de procesindustrie op grote schaal wordt toegepast om de energietoevoer van industriële apparatuur af te sluiten, zonder dat er risico bestaat dat deze heropend kunnen worden tijdens reparatieprocessen.

Met behulp van de training is het mogelijk om het volledige proces op een interactieve en leuke manier te leren begrijpen. Daarnaast worden potentiële veiligheidsrisico’s aan het licht gebracht, zodat deze in de echte wereld voorkomen kunnen worden.

 
 

BlueTea hoopt om de veiligheid binnen de procesindustrie op deze manier te vergroten en de meerwaarde van interactief leren te kunnen demonstreren.

Meer weten over onze projecten? Bekijk ze hier. Langskomen voor een kop koffie mag natuurlijk ook! U kunt ons bereiken via de contactpagina.

5 views0 comments
bottom of page